«Αρχεία της Ελληνικής Παλιγγενεσίας»/ Βουλή των Ελλήνων.

Για να δείτε την ιστοσελίδα κάνετε κλίκ στην εικόνα.

Η έκδοση σειρών ιστορικών πηγών που αναφέρονται σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα της ιστορίας του Ελληνισμού ή σε κρίσιμες πτυχές της πρόσφατης πολιτικής και κοινοβουλευτικής μας ιστορίας, αποτελεί βασικό μέλημα της Βουλής των Ελλήνων.

Με τις εκδόσεις αυτές, η Βουλή των Ελλήνων απευθύνεται όχι μόνο στην κοινότητα των ειδικών επιστημόνων, αλλά και σε κάθε πολίτη, που θεωρεί την ιστορική παιδεία και την ιστορική αυτοσυνειδησία όχι μόνο ατομικό δικαίωμα, αλλά συλλογικό καθήκον, ειδικά στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της συγκρότησης των υπερεθνικών ευρωπαϊκών θεσμών.

Στο πνεύμα αυτό, η Βουλή των Ελλήνων παρουσιάζει, σε ηλεκτρονική πλέον μορφή, την εικοσάτομη σειρά των «Αρχείων της Ελληνικής Παλιγγενεσίας». Η σειρά αφορά στην Ελληνική Επανάσταση του 1821: στον αντίκτυπό της στην Ευρώπη και στον αγώνα των επαναστατημένων Ελλήνων για την αποτίναξη του ξένου ζυγού, την εισαγωγή φιλελεύθερων πολιτικών θεσμών, την κατοχύρωση των δικαιωμάτων του πολίτη και τη δημιουργία σύγχρονου ανεξάρτητου, ευνομούμενου και ισχυρού κράτους.

Έχω την πεποίθηση ότι η νέα αυτή εκδοτική πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων, που χρησιμοποιεί τους κώδικες της σύγχρονης τεχνολογίας για να διασώσει ορισμένες από τις σημαντικότερες ιστορικές πηγές που αναφέρονται στην ελληνική εθνεγερσία, αλλά και για να διευκολύνει την πρόσβαση του αναγνώστη σε αυτές, θα διευρύνει το κοινό των ενδιαφερομένων και θα συμβάλει στην ενεργοποίηση της συλλογικής μνήμης και στην εθνική μας αυτογνωσία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: